Bij Netflix had ik altijd zo’n ideaalbeeld van een wijntje, kaasje en een goede film of serie. Die is inmiddels vervangen door de koude realiteit. Want als twijfelende twintiger geeft Netflix mij meer struggles dan ontspanning.

Probeer maar eens een leuke film te vinden als je niet van marvel of science fiction houdt

Of die je nog niet gezien hebt

Of samen een serie te volgen zonder dat er hoogverraad wordt gepleegd doordat de één zich niet kon bedwingen en verder gaat kijken

Een Netflix serie kiezen is één van de grotere levensbeslissingen

Maar bij mij speelt vooral de vreselijke angst om een uur van mijn leven te verspillen aan een film die tegen blijkt te vallen. Want ieder uur van je leven moet nu eenmaal optimaal benut worden. Een avondje thuis op de bank terwijl je ook lifelong memories had kunnen gaan maken met vrienden… Als je Netflix-keuze tegenvalt, is dat verspilde tijd en dus eeuwig zonde

“Life’s too short to waste it on figuring out what to watch on Netflix — you should be spending those precious seconds, minutes, and (gasp!) hours actually viewing the content on Netflix”
Netflix and chill - kies snel een netflix film of serie - twijfelende twintiger

Tips om een goede Netflix serie te kiezen:

Ik heb de fijne kneepjes van het kiezen van een Netflix serie nu aardig in de vingers. Ik moest wel, om mijn relatie te redden. En om jou een handje te helpen deel ik graag mijn tips met je om geen tijd meer te verspillen aan het vinden van een leuke serie.

1. Vraag rond bij vrienden en vriendinnen
Pas op, weet wie je het vraagt. Want soms blijkt de definitie van entertainment van vrienden en jou mijlenver uit elkaar te liggen.

2. Zoek op een acteur of actrice die je leuk vindt
Als die cute guy in 3 goede films heeft gespeeld, is de kans groot dat hij nog meer in z’n filmografie heeft. En zelfs als de film tegenvalt heb je toch wat te kijken.

3. Download de Netflixer Enhancer Chrome extensie
Deze geeft onder andere review scores van rotten tomatoes en IMDb, en toont trailers!

5. Vertrouw op de aanbevelingen van Netflix
De adviezen onder ‘because you watched …’ lijken soms volslagen uit de lucht gegrepen. Maar er gaat juist een heel slim systeem én businessmodel achter schuil, schrijft Netflix. Er wordt namelijk niet alleen gekeken naar genre. Maar ook naar het soort karakters, de ontwikkeling van verhaallijnen en je voorliefde voor bepaalde acteurs of regisseurs. 80% van de nieuwe series die gebruikers gingen kijken in de afgelopen twee jaar, kwamen voort uit de tips van Netflix.

6. Speel Netflix roulette 
Net Russion Roulette, alleen zijn de stakes niet je leven, maar een uur van je leven. Je geeft wat voorkeuren op, bijvoorbeeld het genre en de IMBD score, spint het rad, en de tool geeft jou een random film of serie terug.

7. Unlock de geheime codes van Netflix 
Hiermee kun je heel specifiek op genres zoeken. Héél specifiek:

Netflix serie kiezen - specifieke genres - twijfelende twintiger

8. Rate alles wat je kijkt
Heb je een film of serie gezien? Geef op Netflix een sterrenrating. Zo help je Netflix om betere aanbevelingen te doen = minder zelf nadenken = yasss.

9. Maak een flipflapper
Ga old-school met een papieren toekomst voorspeller. Wat is er leuker dan een avondje knutselen en Netflix? (Hm misschien wijn en Netflix? Netflix en chill? Netflix en chips? Oké vergeet wat ik zei.)

Netflix series paper fortune teller - twijfelende twintiger

10. Kijk welke films en series binnenkort gaan verdwijnen
Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is. Gelukkig publiceert Netflix alle series en films die gaan verdwijnen. Zo kun jij die nog snel meepakken voordat ze eraf gehaald worden. 

11. Kijk gewoon die ene serie waar je collega’s het steeds over hebben
Een serie als gezamenlijke interesse levert weer wat gespreksstof op voor je werk. Maakt je dag leuker, en goed voor je sociale contacten met je collega.

12. Gebruik Whatsonnetflix
Met deze site kom je er razendsnel achter welke films en series het best beoordeeld worden. En beter beoordeeld betekent meestal ook dat hij écht beter is. 

Netflix and chill - snel een netflix serie kiezen - twijfelende twintiger

Wanneer Netflix & chill wél chill is

Als je eenmaal de perfecte serie gevonden hebt en heerlijk kunt binge watchen: dat is dan wel weer een lekker gevoel. Je bent dan ook zeker niet de enige die hiervan kan genieten: bijna 30% van de mensen kijkt 5 tot 8 uur per week naar een film of serie op Netflix (Telegraaf).  

Je hoeft je ook zeker niet te schamen als je weer eens wat uurtjes te weinig slaap hebt kunnen pakken, doordat je ‘nog één aflevering wilde kijken’. Twaalf keer. Je kunt er namelijk niks aan doen. Je lichaam maakt dopamine aan tijdens het kijken van een goede serie, net als bijvoorbeeld bij seks en heroine. Dat maakt series zo verslavend. Dus, als je een keer te laat op je werk komt door het nieuwe seizoen van Game of Thrones, dan klaag je Netflix toch gewoon aan? Als die tabaksgekkies het kunnen..

Netflix en Chill is #healthy

Een avondje binge watchen is namelijk een perfecte ontstresser.

“”The act of binge watching offers us a temporary escape from our day-to-day grind, which can act as a helpful stress management tool””

We worden continu gebombardeerd met informatie en prikkels. Dan is het best even goed om een paar uur daarvan afgesloten te zijn en alleen maar te focussen op wat er in de volgende aflevering gaat gebeuren met je allerlievelingspersonage. Verstand op nul en gaan.

Ook is Netflix goed voor je relatie. De meerderheid van de mensen vindt een avondje Netflixen een leuke date. En deel je een Netflix account met je liefde? Dan is het officieel hoor. Een Netflix account delen is namelijk de nieuwe ‘Relatiestatus aangepast’ op Facebook.  http://www.menshealth.nl/Psyche/Netflix-onderzoek-Zo-belangrijk-is-series-kijken-voor-je-relatie.

Pas op: Netflix is niet in alle gevallen bevorderlijk voor je relatie. Een kwart van de vrouwen heeft liever slapeloze nachten door Netflix dan door seks. Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Dit uitgezonderd, veel binge-plezier gewenst!

Categorieën: Keuzestress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *