Carrièrekeuzes maken - twijfelende twintiger

Carrièrekeuzes.

“If you do what you love, you’ll never have to work a day in your life," zei Steve Jobs. Vroeger vond ik belletjelellen het allerleukste wat er bestond. Misschien moet ik bij de DHL gaan werken. En dan blijf ik ondertussen op zoek naar een manier om geld te verdienen met mijn sarcasme. Of met hele dagen Netflix kijken in je sportbroek.

Lees ook mijn blog over waarom carrièrekeuzes superkut zijn. >

dagmenu voor keuzestressers

Uiteten is súper. Maar echt.

Uiteten gaan is zelden een succesverhaal voor mij. Situatie 1) Iets nieuws uitproberen #lekkergek #yolo #levenophetrandje. Meteen na het bestellen me afvragen wáárom ik *&^%^ niet lekker in mijn comfort zone ben gebleven. Angst wordt waarheid. Vriend kan zijn eten bij mij inleveren. Vriend chagrijnig. Geld verspild. Avond verpest. Situatie 2) Niet dat ene gerecht bestellen, omdat een vriendin me voor is en ik geen eenheidsworst ben. Borden komen. Ik zit kwijlend naar haar bord te kijken, terwijl op mijn bord een koeienabortus ligt. Hopen dat ze misschien half-half wil doen. Wil ze niet. Vriendschap voorbij. Moeten accepteren dat ik een eenheidsworst ben. Avond verpest.

Agenda overvol millenials - Twijfelende Twintiger

Dubbele afsprakeninfarct

Een nieuwe datum afspreken in mijn vriendinnengroep is keihard onderhandelen. Meestal gaan er minstens drie flessen wijn overheen voordat we eruit zijn. De uitkomst kan twee kanten op. 1) We gooien de handdoek in de ring en de dag erna verstuurt die ene organisatorische heldin een datumprikker die door een aantal niet wordt ingevuld waarna we alsnog talloze appjes nodig hebben om de knoop door te hakken. 2) De wijn eist zijn tol op ons plannend vermogen, maar niet op ons doorzettingsvermogen. Dus stemt uiteindelijk iedereen opgelucht in met een datum. En kom ik er de volgende dag achter dat ik eigenlijk al iets anders had..

Over hoe je dit voorkomt en sociale verplichtingen inruilt voor sociaal leven in mijn nieuwe blog. >

keuzestress in de supermarkt - Twijfelende Twintiger

De supermarkt

Met honger de supermarkt inlopen. Het is een fout met catastrofale gevolgen die ik veel te vaak maak. Wat was bedoeld als een zoektocht van 10 minuutjes naar een salade, eindigt keer op keer in urenlange wandeltocht en een mandje vol met chips, Tony's en bastognekoekjes. Want nú al beslissen of ik straks hartige of zoete trek krijgt is een onmogelijke opgave. Dus beter ben je voorbereid. En ben ik eindelijk alle gangpaden van de supermarkt door, moet ik nog langs de kassa. Met een mix van spijt en schaamte leg ik de boodschappen op de band. 'Feestje?' vraagt de caissière blij.

Netflix and chill - samen netflixen - Twijfelende Twintiger

Netflix&Niet-zo-chill

Wat ooit bedoeld was voor een avondje ontspannen en quality time met je lief is veranderd in het grootste punt van stress in menig relatie. Netflix. Zo ook de mijne. Meestal valt één van de twee halverwege in slaap. Of je wordt gek van je lief die continu vragen stelt over de film waar jij het antwoord ook niet op hebt. Óf - in de meeste gevallen - je kunt geen keuze maken en blijft uiteindelijk allebei gefrustreerd op je smartphone door je tijdlijn scrollen tot één van jullie eindelijk durft voor te stellen om naar bed te gaan. Ook al is het vrijdagavond kwart over 9.

Ik schreef een blog boordevol tips om sneller een goede film of serie op Netflix te vinden. En kostbare minuten (of zelf uren?) te besparen.

avocado kiezen is lastig - twijfelende twintiger

Avocadoknijpers

Avocado komt van het woord teelbal. Dus als jij op je gemakje avocados staat te knijpen in de supermarkt, ben je eigenlijk testikels aan het masseren. Fijn idee toch? Terwijl ik deze post schrijf sta ik geduldig bij het fruit tot de mensen voor mij klaar zijn met avocadoknijpen. Ik ben blijkbaar niet de enige die het kiezen van de juiste avocado tot een kunst verheven heeft. Dit en meer nutteloze feitjes plus mijn ongezouten mening over de avocado in mijn blog.

instagram foto kiezen - twijfelende twintiger

#allesvoordelikes

Een Instagramwaardige foto maken is een dagbesteding. Tussen al die kleurrijke festivals, hippe superfoods en skinny fitgirls. In m'n eentje doe ik soms nog een sneue poging op een goede selfie. Met een resultaat dat meestal toch om te huilen zo confronterend is: ik lijk ofwel ernstig ziek ofwel manisch. Maar met vriendinnen is het helemáál geen doen. Misschien helpt mijn stappenplan jou om een een #withthegirls-waardige foto te maken > Of bekijk mijn blog over waarom Vero véél beter is dan Instagram!

Weekend plannen maken is zo moeilijk

Thaasofobie

'Vanavond blijf ik thuis met een kop thee en een oude aflevering van Friends' 'Nee jij fossiel! Ga op stap, beleef iets dat Instagram-waardig is' 'Maar ik ben moe en haat gewoon even gezelligheid en alle mensen.' 'Je leeft maar één keer. Thee drinken en mensen haten kan straks in het bejaardentehuis ook nog.' 'Maar morgen moet ik vroeg op om te sporten en voor de weekboodschappen.' 'Weekboodschappen? Zei je weekboodschappen?' 'Oké ik ga al omkleden.'

Mannen en wasmachines - keuzestress

Altijd weer die wasmachine

Ik heb soms ernstige twijfels bij de intelligentie van mijn vriend. Hij functioneert prima, maar binnen een straal van 2 meter bij de wasmachine lijkt zijn IQ tot onder het nulpunt te dalen. Soms zet ik de wasmand midden op de trap. Lijkt me duidelijk. Maar de kans dat hij zich een weg naar boven apenkooit om die wasmand heen is 90%. En 10% kans dat hij vraagt 'Wat doet die wasmand hier?'

Hoe gaat het met je? - Keuzestress

Hé, hoe is het?

Één van mijn meest irritante gewoontes: ik vraag standaard aan iedereen hoe het is. Zonder dat ik het échte antwoord wil horen. Bij sommigen wil ik een ‘Ja goed en met jou?’, waarop ik snel een ‘Ook goed, maar ik moet weer door’ kan geven. Bij anderen wil ik een ‘Ja goed, en met jou?’ zodat we het daarna écht over iets kunnen hebben. En ik ben niet de enige. Net als die drie kussen. Kunnen we daar vanaf please?

Wie is niet de Mol?

Wie is de Mol?

Ik keek dit weekend voor het eerst een stukje van Mol-talk. Ik vond het een hoop hysterische opwinding over niks. „Wat een ongelooflijke en verbijsterende eerste aflevering van Wie is de Mol!”, “Het was „extreem spannend”, „absurd” en „echt uniek”). Of zouden ze het over de kledingkeuze van Olcay hebben?