Avocado betekent teelbal. 

Avocado komt van het woord teelbal. Dus als jij op je gemakje avocados staat te knijpen in de supermarkt, ben je eigenlijk testikels aan het masseren. Fijn idee toch?

Terwijl ik deze post schrijf sta ik geduldig bij het fruitschap tot de mensen voor mij klaar zijn met avocadoknijpen. Ik ben blijkbaar niet de enige die het kiezen van de juiste avocado tot een kunst verheven heeft. Die eigen emoji 🥑 en dat themarestaurant zijn er natuurlijk niet voor niets.

Avocado - twijfelende twintiger

De perfecte avocado vinden

Het moment van euforie als je een volmaakte avocado opensnijdt. Dat is met niets te vergelijken. Helemaal nu ik weet hoe zeldzaam het is als dit lukt zonder gewond te raken. Volgens The Times naaien artsen zo’n vier keer per week de diepe sneeën dicht, opgelopen bij het ontpitten van hun avocado. Dat ik – kluns eersteklas – nog nooit een schrammetje heb opgelopen terwijl de pitten door de keuken vliegen mag een godswonder heten.

“Kweek je eigen avocadoplant!” Ja daaag!

Weet je wat ik grappig vond? Toen ineens overal te lezen was dat je je eigen avocadoboom kon kweken met een pit, een paar sateprikkers en een glaasje water. Ik was één van de stakkers die dit probeerde. Voordat ik toch maar even ging checken hoe kansloos deze missie was en in een artikel las dat het 7 tot 10 jaar duurt voordat je avocados aan je eigen boom hebt. In Zuid-Amerika. Want in Nederland is dit volstrekt onmogelijk. In hetzelfde artikel stond: ‘Maar dat is niet erg. Het hele proces en de plant zelf zijn geweldig!’

Nee.

Ook grappig: binnenkort kan de avocado ons op andere manieren verrassen dan rijp of onrijpheid. De grote ladingen aan fruit die vanuit Zuid-Amerika komen, zijn namelijk heel geschikt voor drugssmokkel, zegt de politie. Ach, liever een beetje coke dan een te grote pit.  

Avocado light?

Weet je wat ik wél erg vind? Mensen die me waarschuwen dat je dik wordt van avocado. Je bent zelf dik. Avocados hebben góéde vetten hoor. En ik eet avocado light. (HAHA nee hoor maar het bestaat wel kijk hier maar erg hè maar wel slim).  

En weet je wat ik misschien nog wel moeilijker kan verwerken dan het bovengenoemde en de teleurstelling van een onrijpe avocado bij mekaar? Mensen de aDvocado zeggen. Gewoon, niet doen.  

Daar is hij te knap voor.  

Perfecte avocado, rijp en groen - twijfelende twintiger

Instagenieke Avocado

Deze groene baas is zo fotogeniek dat foodies massaal foto’s van hun avocado-toast en sushi bowls (let op: niet bakje of kom, dat is voor losers) op Instagram slingerden. En terecht: probeer een boterham met pindakaas er maar eens zo lekker uit te laten zien. Maar dat heeft er nu dus wel voor gezorgd dat Nederland, na de V.S., de grootste importeur is van avocado’s.

Dus terwijl ik hier over een verkeerde uitspraak aan het huilen ben – en jij waarschijnlijk wild mee zit te knikken van herkenning – worden aan het andere kant van de wereld boeren uitgebuit om al die avocado’s aan te slepen. Iets met millenials en hun eerste wereldproblemen?

Weet jij nog een nutteloos feitje over avocado’s? Of nog ergernissen die ik niet heb benoemd? Deel ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *