De ultieme groepsfoto op Instagram in 11 stappen

1. Vraag iemand naast jullie om de foto te maken. Diegene zal met frisse tegenzin instemmen.

2. Beslis wie er aan welke kant moet. Voorkom in deze subtiele machtsstrijd ten allen tijden dat je aan de buitenkant moet. Of – nog erger – vooraan: de ‘ongemakkelijkhalfhurkend’-pose doet zelfs Doutzen geen goed.

Groepsfoto Instagram
3. Werp woedende blikken naar onschuldige voorbijgangers die tussen jullie en de fotograaf durven te lopen om hun dorstige kameraden van bier te gaan voorzien.
Rihanna - boos kijken - ultieme instagram groepsfoto

4. Strike a pose voor de ultieme thigh gap en fish gape. Of doe even lekker gek. Su-per-spontaan. Of probeer eens de nieuwste trend: lach naar elkaar of naar de grond en doe alsof je niet doorhebt dat er een foto wordt gemaakt.

fish gape Instagram groepsfoto

5. Bekijk de foto’s. Ontdek dat er ééntje suuuperleuk is.

6. Toch niet: veto door die ene vriendin die haar ogen nooit open kan houden op foto’s. Kleine kans dat het de volgende keer wel lukt, maar oké. Let’s go: nog een poging.

7. Strike opnieuw exact dezelfde pose. Buig vooral allemaal iets door je knieën. 

8. Negeer geïrriteerde blikken van mensen om je heen. Net als mannen die netjes met hun armen vol bier staan te wachten tot jullie klaar zijn (in de stiekeme hoop later profijt te hebben van deze galante geste, maar helaas heren: meer dan dood bier krijg je er niet voor terug).

Negeer anderen - ultieme instagram groepsfoto

9. Bekijk weer met z’n allen de foto’s. Kom tot een compromis over de beste foto.

10. Plaats allemaal dezelfde foto op Instagram. Vergeet niet iedereen te taggen en de juiste hashtags te gebruiken:#thesegirls #metdemeiden #makingmemories #aandachtsgeil #geefmezelfvertrouwen #fakeittillyoumakeit

11. En dan is er altijd die ene vriendin die alsnog de foto plaatst waar iedereen lelijk op staat behalve zij.

Lelijke groepsfoto Instagram - twijfelende twinter

Tip: wil je weleens wat anders dan Instagram? Een platform die het aanspoort om ‘the real you’ te laten zien? Lees dan eens mijn blog over het nieuwe social platform Vero

Categorieën: Keuzestress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *